top of page

Zo goed als alle coronamaatregelen verdwijnen in de horeca. Dansbaar trouwfeest mag vanaf 1 oktober

Vrijdag 20 augustus hebben verschillende regeringen in ons land in Brussel enkele nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Zo mag je vanaf woensdag 1 september zoveel mensen bij je thuis ontvangen als je wil. Vanaf dan gelden er dus geen maatregelen meer.

Foto: © Unsplash / Beeld ter illustratie

Ook goed nieuws is er voor cafés en restaurants. Daar verdwijnen vanaf woensdag 1 september zo goed als alle coronamaatregelen, behalve het verplicht dragen van een mondmasker. Er zal dus geen sluitingsuur meer zijn en men mag weer met meer dan 8 personen aan één tafel zitten. Het dragen van een mondmasker is wel nog steeds nodig voor wie zich verplaatst in een horecazaak. Een danspasje wagen zal pas vanaf 1 oktober opnieuw in cafés pas vanaf 1 oktober opnieuw kunnen.


Verder kan dansen op een trouwfeest opnieuw vanaf 1 september. Het gaat daarbij om eenmalige privéfeesten, waar ook geen Covid Safety Ticket voor nodig is.


Op 1 september zullen ook alle maatregelen vervallen voor evenementen met tot 200 aanwezigen binnen of 400 aanwezigen buiten. Men hoeft dan geen mondmaskers meer te dragen en afstand houden is niet meer nodig. Op 1 oktober wordt de drempel opgetrokken tot 500 aanwezigen binnen en 750 buiten.


Bij grotere evenementen die een Covid Safe Ticket vragen, zullen vanaf 1 september ook kunnen doorgaan zonder maatregelen. Het gebruik daarvan is niet verplicht, maar dan blijven de maatregelen met betrekking tot afstand houden en mondmaskers wel nog gelden.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page