top of page

OverKop huis in Lanaken

OverKop-huizen zijn altijd open voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, waar ze tijdens de openingsuren zonder afspraak terechtkunnen. Het biedt een veilige omgeving waar jongeren plezier kunnen maken, ontspannen en vrienden ontmoeten. Daarnaast is er altijd iemand beschikbaar om naar hun problemen te luisteren, of het nu leeftijdsgenoten, vrijwilligers of professionals zijn. In Limburg zijn er momenteel negen OverKop-huizen. OverKop Lanaken, een initiatief van het lokale bestuur, CAW Limburg en Arktos, opent officieel zijn deuren na een succesvolle zomer.


Foto: © Unsplash

De aanvraag is goedgekeurd en in juni is het OverKop-huis in Lanaken officieus gestart in Jeugdhuis Apollo, gelegen in het centrum van Lanaken. Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen elke woensdag van 12 tot 16 uur en elke donderdag van 15 tot 18 uur terecht bij OverKop voor professionele hulp van een hulpverlener van het Jongeren Aanbod van het CAW (JAC) en een jongerenwerker van Arktos.


Een OverKop-werking is een initiatief dat door jongeren wordt opgezet en uitgevoerd. Ze dragen bij aan het opstellen van de activiteitenplanning en zorgen ervoor dat bezoekers zich in een OverKop-huis thuis voelen. In samenwerking met lokale partners uit onder andere het onderwijs, de jeugdzorg en het verenigingsleven, streeft OverKop Lanaken ernaar een plek te worden waar een brede en diverse groep jongeren zich aangetrokken voelt..


Jeugdwerker Gert Klingeleers (Arktos) en eerstelijnshulpverlener Gioia Piccigallo (CAW Limburg) zijn wekelijks beschikbaar voor jongeren met een scala aan leuke activiteiten zoals BBQ's, sport en quizzen. Jongeren kunnen bij hen terecht om te relaxen, nieuwe vrienden te maken, een plezierige middag te hebben of voor een luisterend oor en een goed gesprek.


Dit najaar focust het OverKop-team op de promotie en ontwikkeling van een kerngroep ambassadeurs. Dit zijn jongeren die hun talenten als vrijwilliger inzetten in het Overkop-huis, met een speciale focus op het aantrekken van meisjes.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page