top of page

De White Stripes dagvaarden Donald Trump wegens auteursrechtschending

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

De White Stripes hebben een rechtszaak aangespannen tegen voormalig president Donald J. Trump vanwege het onrechtmatige gebruik van hun nummer "Seven Nation Army" uit 2003 in een campagnevideo die vorige maand door Margo Martin, de adjunct-directeur communicatie van Trump, werd geplaatst. Meg en Jack White zijn beide als mede-eisers opgenomen in de aanklacht, die zes gevallen van auteursrechtschending vermeldt.



De aanklacht beweert dat Trump en zijn campagne de pogingen van de eisers om de kwesties die in deze zaak aan bod komen voorafgaand aan de rechtszaak op te lossen, hebben genegeerd en niet hebben beantwoord, en in plaats daarvan "de wettelijke rechten van de eisers ongegrond hebben geschonden". Verder beweert het dat The White Stripes zich krachtig verzetten tegen het beleid en de acties van Trump tijdens zijn presidentschap, evenals tegen de voorstellen die hij doet voor een mogelijke tweede termijn.


De rechtszaak die bij een federale rechtbank in New York is ingediend, vervult Jack White's belofte om juridische actie te ondernemen tegen Trump en zijn campagne. In een Instagram-bericht van vandaag verklaarde hij: "Deze machine klaagt fascisten aan." Vertegenwoordigers van White en zijn band hebben geen extra commentaar gegeven toen Pitchfork contact met hen opnam.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page