top of page

Bilzerse Stadsraad laat dit jaar geen carnavalsoptocht uitgaan

Zondag 10 maart. Een dag die ze in Bilzen en omstreken niet snel zullen vergeten omdat er op die dag een zware storm over het land trok, net die zondag dat in heel wat dorpen en steden de carnavalsstoet zou doorgaan. Omdat er zware windstoten tot 120 km per uur waren voorspeld had de Stadsraad van Bilzen om de stoet niet te laten doorgaan en ging men ervan uit dat de optocht alsnog later dit jaar zou uitgaan. Maar ook dat is nu helemaal veranderd.


Afstel maar geen uitstel, dacht men bij de Stadsraad van Bilzen. In overleg met de stad werd een nieuwe datum voorgesteld: Paasmaandag 22 april! Maar uiteindelijk heeft men toch besloten om dit jaar geen carnavalstoet door het centrum van Bilzen te laten trekken. “We trekken er voor dit jaar de stekker uit”, reageert Jan Stegen, de onder- voorzitter van de Stadsraad, teleurgesteld.


Dit bericht werd gisteren via de Facebookpagina van de Stadsraad van Bilzen de wereld ingestuurd:


Beste vrienden, vandaag hebben we als bestuur een moeilijke beslissing genomen, er zal dit jaar geen stoet in Bilzen uittrekken. Ondanks alle inspanningen van de betrokken partijen hebben we geen oplossing gevonden. Bedankt aan iedereen die samen met ons de laatste weken gezocht heeft naar een passende oplossing. Jammer, maar volle goede moed kijken we uit naar onze editie in 2020.


Met carnavaleske groeten, het voltallig bestuur.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page